O zi de luni neobișnuită

Lume parazita

Conținutul

  lume parazita

  România a produs instrumente muzicale în valoare de 50 milioane lei în Care este cel… Atunci când vorbim de natură, o facem în general în termeni pozitivi, gândindu-ne la peisaje și animale pe care le considerăm drăguțe. Adevărul este că evoluția a dat naștere și unora dintre cele mai neobișnuite animaleale căror comportamente ni se pot părea dezgustătoare.

  lume parazita

  Un biolog a descoperit un astfel de animal atunci când a realizat o radiografie cu raze X unui pește. Aceștia au descoperit că un crustaceu parazit i-a mâncat limba și s-a așezat în locul acesteia, notează Live Science.

  • Sari la navigare Sari la căutare S-a sugerat ca acest articol să fie divizat în următoarele articole: AutotrofHeterotrof Acest articol sau secțiune are mai multe probleme.
  • Tratament de alăptare pentru helminți
  • Paraziti ideas | cârjă, educație, medicină veterinară
  • Росток, высаженный Олвином, начал расцветать быстрее, чем можно было Горы еще зябли в тени, когда корабль достиг Шалмирейна.
  • Может быть, они передумали.

  Lume parazita zi de luni neobișnuită Kory Evans, biologul care a făcut această descoperire explică faptul că, în general, lunea, ziua în care lume parazita făcut această descoperire, tinde să treacă fără prea multe evenimente. Acesta mai adaugă și faptul că parazitul pe care l-a descoperit continuă să se hrănească cu sângele din limbă până în momentul în care întreaga structură se usucă.

  Din nefericire acesta nu este sfârșitul chinurilor prin care trec peștii care prezintă acest parazit.

  lume parazita

  Există aproximativ de specii de izopode care consumă limbă, iar majoritatea vizează o anumită specie de pește ca gazdă. Acest tip de izopod intră în corpul unui pește prin branhiile acestuia, se atașează pe limbă și începe să se hrănească, eliberând un anticoagulant pentru a face ca fluxul de sânge să lume parazita constant.

  Parazitul strânge foarte tare baza limbii cu cele șapte perechi de picioare, reducând aportul de sânge, astfel încât organul să se atrofiază și să cadă. În acest punct al acestei relații prazitice izopodele ajung să funcționeze ca o nouă limbă pentru pești.

  Acest parteneriat între un pește și limba sa vie poate continua ani de zile, în multe cazuri, peștii au reușit să trăiască mai mult decât lume parazita lor.

  lume parazita

  Evans a descoperit acest pește în timp ce realiza o cercetare legată de o familie de pești care trăiește în recifurile de corali. El a fost intrigat atunci când a descoperit o insectă în gâtul unui pește despre care știa că ar trebui să fie vegetarian. Radiografiile au arătat că respectivul izopod era un parazit și nicidecum o pradă.

  Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede Infectiile cu paraziti intestinali - mai comune decat am crede Publicat la data de: 21 Septembrie Infectiile parazitare intestinale sunt intalnite in intreaga lume, cu rate de lume parazita ridicate in multe regiuni. Amebiaza, ascaridioza, infectia cu trichuriasis sunt printre cele mai frecvente infectii din lume. Peste 60 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu Toxoplasma gondii, care este una dintre cele mai frecvente infectii parazitare din lume. Tricomoniaza, un parazit cu transmitere sexuala foarte frecvent, afecteaza aproximativ 3,7 milioane de persoane, iar cel putin 1. Ce sunt parazitii?

  Citește și:.