Transmitere

Giardia tratament. Giardioza: cauze, simptome si tratament

Cauzele giardiozei

Informatiile prezentate in acest website au giardia tratament informativ si nu inlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sanatatea animalului de companie trebuie luata doar in urma consultarii medicului veterinar.

Giardioza se refera la giardia tratament infectie intestinala care este cauzata de Giardia, este cel mai frecvent parazit intestinal care se gaseste la om si la animale. Cainii dezvolta infectia prin ingerarea descendentei infectioase chisturi care sunt varsate in fecalele unui alt animal.

Patogenie si cauze

Contaminarea poate fi din contact direct sau indirect cu chisturile infectate. Organismele, odata ingerate, isi croiesc drum in intestin, provocand adesea diaree.

  • Helicobacter pylori Din Comunitate A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste?
  • Tratament giardia la adulti

Tratamentul este de obicei efectuat pe ambulatoriu cu un prognostic bun. Atentie, iubitori de pisicute, boala le poate afecta in aceiasi masura si pe ele!

Giardia lamblia (Giardioza)- simptome și tratament

Cauzele giardiozei Cainii si pisicile dezvolta giardioza atunci cand iau parazitul Giardia. Ciclul de viata al Giardiei giardia tratament compus din doua etape.

cauterizare negi

Parazitii maturi, sau trofozoitele, traiesc in intestinul subtire, unde se inmultesc si in cele din urma devin chisturi. Chisturile sunt stadiul infectant si sunt varsate in fecalele animalului infectat. Ele pot supravietui giardia tratament saptamani in mediu, iar atunci cand sunt ingerate de o gazda nesatisfacatoare, se transforma in trofozoiti si repeta ciclul vietii. Modalitate de raspandire pentru giardioza Una dintre cele mai frecvente cauze ale infectiei parazitare este ingestia de material fecal infectat, deoarece chisturile sunt varsate in fecalele animalelor.

Cea mai frecventa cauza de transmitere este de fapt, in apa, deoarece parazitul prefera mediul rece si umed.

Search form

Deoarece cainii adora sa puna lucruri in gura, aceasta inseamna ca exista o multime giardia tratament modalitati prin care cainele tau poate ridica parazitul din mediul sau, fie ca a mestecat un bat sau a baut dintr-o balta. Dupa ce parazitul se afla in intestinele cainelui, acesta poate raspandi parazitul, chiar daca nu prezinta semne de infectie.

papilom în uretra

Acest lucru este ingrijorator, mai ales giardia tratament aveti mai multe animale de companie in gospodarie. Desi transmisia de la caini la pisici si de la pisici la caini este putin probabila, transmiterea de la caine la giardia tratament este cu siguranta un motiv de ingrijorare.

Daca unul dintre animalele tale de companie este diagnosticat cu giardioza, discutati cu medicul veterinar despre masurile de precautie pe care trebuie sa le luati pentru a va proteja celelalte animale de companie.

Simptomele giardiozei Parazitul inhiba capacitatea cainelui de a absorbi in mod corespunzator nutrienti, apa si electroliti, ceea ce duce la diaree si pierdere in greutate.

Diareea poate fi intermitenta sau continua, giardia tratament special la catelusi, iar esecul de a diagnostica si trata boala poate duce la pierderea in greutate severa si chiar la moarte, in cazuri extreme. Simptomele giardia tratament mai vizibile la animalele mai tinere decat la animalele mai in varsta. Factori de risc pentru giardioza Boala este deosebit de periculoasa pentru catelusi, caini in varsta si caini cu sistem imunitar compromis. Diagnosticarea giardiozei Diagnosticarea infectiilor cu Giardia la caini si pisici nu este intotdeauna un efort simplu.

Tratament Giardioza lambliaza este cea mai frecventa parazitoza umana.

Medicul veterinar giardia tratament dori sa excluda alte posibilitati de infectie giardia tratament, cum ar fi digestia necorespunzatoare maldigestienutrientii neabsorbiti malabsorbtie sau boala inflamatorie a intestinului, inainte de a recomanda o optiune de tratament. La pisici, medicul veterinar va dori sa diferentieze intre giardia si alte cauze primare ale diareei intestinale mari.

Un examen microscopic fecal ar trebui sa fie primul test de diagnostic. Precizia diagnostica a examinarilor fecale poate fi imbunatatita prin examinarea mai multor probe prelevate pe parcursul mai multor zile. De asemenea, medicul va lua in considerare istoricului animalului de companie. Tratarea giardiozei Tratamentul se face de obicei in ambulatoriu, cu exceptia cazului in care cainele sau pisica a devenit bolnav si slabit.

Distensie abdominală Scădere în greutate, uneori severă Vârful perioadei de transmitere a bolii este începe în ziua în care s-au manifestat primele simptome și se încheie la două zile după ce am scăpat de orice simptom. De aceea recomandarea specialiștilor este ca atât copiii, cât și adulții cu giardiază să stea acasă în perioada în care giardia tratament pot infesta și pe ceilalți. Tratamentul pentru infestarea cu giardia durează între 1 și 3 săptămâni, cu substanțe medicamentoase precum metronizadol, tinidazol sau nitazoxanid. Dar de la tratament pot să apară reacții adverse precum greață sau cefalee.

Medicamente pe baza de giardia tratament, impreuna cu o igiena riguroasa, sunt necesare pentru a reduce probabilitatea de infectie repetata si pentru a indeparta parazitul din corpul animalului. Repetarea examenelor fecale este adesea necesara pentru a confirma ca infectia a fost eliminate.

Medici care tratează această afecțiune

Prognostic privind evolutia giardiozei Cainii si pisicile se vindeca relative rapid de giardioza, daca urmeaza tratamentul recomandat de medicul veterinar. Vizitele la cabinet sunt de asemenea importante pentru tratarea bolii.

selecția paraziților din organism

Este important sa observati semnele de deshidratare, in special la animalele mai tinere. Prevenirea giardiozei Intrucat una dintre cele mai mari incidente ale raspandirii infectiei se afla chiar in aer liber, cautati locuri care ofera spatii private pentru animalele de companie, pentru a evita contaminarea lor sau a altor animale.

Cel mai important este sa va asigurati ca animalul are acces in orice moment la apa curate.

Giardioza la caini si pisici

Acest lucru va reduce sansele ca pisicile sau cainii sa bea apa din baltile infectate si este, de asemenea, vital pentru sanatatea generala. Cealalta actiune preventiva importanta pe care o puteti giardia tratament este sa acordati atentie igienei generale. De asemenea, puteti avea grija sa nu va aduceti cainele sau pisica in locuri unde exista zoologie cu clopot mari de fecale de la alte animale, deoarece acest lucru va limita posibilitatea expunerii.