Giardioza: cauze, simptome si tratament

Bacterii giardia

bacterii giardia

Dieta fara alcool ; Dieta fara alimente procesate industrial sau de tip fast-food. Este imperios necesara: Examinarea medicala a tuturor membrilor familiei, pentru diagnosticarea purtatorilor asimptomatici si tratarea tuturor membrilor familiei afectati; Examinarea medicala a tuturor partenerilor sexuali si a persoanelor aflate in relatii apropiate cu cea infectata.

Bacterii giardia. Giardioza (lambliaza): ce este, simptome, diagnostic, tratament

Controlul medical al comunitatii de copii in cazul in care persoana afectata frecventeaza un centru de zi de copii. Cum putem preveni infectarea cu giardia?

bacterii giardia

Nu exista niciun vaccin contra giardiozei. Cea mai buna formula de preventie o reprezinta adoptarea unui comportament igienico-sanitar individual si colectiv corect si a unor masuri de precautie in ceea ce priveste igiena si alimentatia pe durata calatoriilor.

Spalatul frecvent pe maini este imperios necesar pentru pastrarea unei igiene corecte si pentru a preveni riscul infectiei cu giardia acasa, la bacterii giardia, in calatorii. Trebuie sa va spalati pe maini atunci cand: Ati folosit toaleta; Dupa ce ati schimbat scutecul copilului sau al unui adult; Dupa ce ati acordat ajutor unei persoane bolnave; Dupa ce ati pus mana pe un animal.

Bacterie giardia sau virus

Se recomanda ca pe durata unei calatorii sa nu consumati apa si alimente din surse care ar putea fi contaminate. Pentru a evita o eventuala contaminare cu giardioza si diaree este preferabil ca apa de bacterii giardia sa fie fiarta in prealabil, iar fructele si legumele sa fie spalate si curatate de coaja sau preparate termic.

bacterii giardia

In cazul practicarii turismului cu cortul sau la camping trebuie folosite surse de apa controlata, apa imbuteliata, apa potabila din rauri sau lacuri tratata carbune activat 250 mg iod cel putin 8 ore, apa fiarta in prealabil cel putin un minut. In cazul in care calatoriti in zone in care produsele nu sunt supuse bacterii giardia control strict igienico-sanitar nu este bine sa consumati bauturi cu gheata sau inghetata.

bacterii giardia

In comunitate este necesara efectuarea de controale parazitologice periodice in special in crese, gradinite, centre de plasament. In zonele rurale si in turismul cu cortul sau camping este necesara eliminarea corecta a gunoiului menajer si utilizarea unor latrine igienizate.

Totul despre giardioza: Cauze, simptome, tratament

Ca regula generala se recomanda: Folosirea apei din surse controlate; Utilizarea apei imbuteliate; Tratarea apei potabile provenita direct din surse naturale; Spalarea corecta si decojirea legumelor si a fructelor; Asigurarea unei igiene personale generale si intime corecte si a unor metode de protectie; Bacterii giardia unor zone securizate de eliminare a deseurilor.

Concluzie In cazul in care o persoana din familie bacterii giardia confrunta cu simptome care pot anunta o infectie cu giardia lamblia, este obligatorie prezentarea la medic pentru stabilirea diagnosticului.

bacterii giardia

Daca diagnosticul este pozitiv, investigatiile si tratamentul trebuie urmate de persoana afectata. Cum ne bacterii giardia in fata unei afectiuni parazitare extrem de contagioase, investigatia se extinde asupra familiei, cat si asupra comunitatii in care persoana afectata isi desfasoara viata sociala, pentru a determina intreaga retea de persoane infectate.

bacterii giardia

In cazul in care nu va confruntati cu aceasta afectiune, respectati normele de igiena corporala si de alimentatie si folositi apa si alimente numai din surse controlate insotite de certificate de igiena. Fauci E; Braunwald K.

Isselbacher; J. Wilson; J. Martin; D. Kasper; S. Hauser; D. Longo,Harrison — Principiile medicinei interne.

  • Meniu de navigare Bacterii giardia.
  • Bacterii giardia la om - Giardia – paraziti intestinali
  • Virus papiloma en usa

Ultimele postari.